Waarom wij Stichting BSM steunen

Als het goed met je gaat, kun je ook voor een ander zorgen. Dit is al meer dan 20 jaar de slogan van Stichting Blaricum-Sumatra-Medan, kortweg Stichting BSM. Een stichting die geld inzamelt voor het Opvangtehuis Abdi Kasih voor gehandicapte straatkinderen op Sumatra. Het krijgen van een kindje met een beperking wordt daar helaas nog steeds als een vloek gezien waardoor het kindje door de ouders wordt verstoten en op straat gezet.

Van armoedig schuurtje naar eigen bed voor elk kind

Abdi Kasih biedt onderdak aan deze (inmiddels 80) kinderen. Oorspronkelijk was het opvanghuis niet meer dan een armzalig schuurtje te midden van de rijstvelden, verstoken van een toegangsweg of elektriciteit. Zowel de kinderen als de 30 vrijwilligers die hen begeleiden, moesten het doen met slechts één waterkraan. Dankzij de inspanningen van de Stichting BSM heeft het opvangcentrum nu een medisch verantwoorde ziekenzaal, beschikt elk kind over een eigen bed en er is een hygiënische en veilige keuken om drie maaltijden per dag te bereiden.

Actie voor een nieuwe schoolbus

Abdi Kasih zorgt niet alleen voor onderdak, voeding en kleding voor de kinderen, maar ook voor hun onderwijs. Ze worden met een bus naar een school in Medan gebracht. Helaas is deze bus dringend aan vervanging toe. Zonder een werkende bus kunnen de kinderen geen onderwijs volgen, en missen ze belangrijke kansen voor sociale ontwikkeling. Stichting BSM heeft tot nu toe noodreparaties aan de bus mogelijk gemaakt, maar spant zich nu in voor de aanschaf van een nieuwe, veilige schoolbus. En daar dragen wij graag ons steentje aan bij!

Onze bijdrage

Bij Megacon hechten we veel waarde aan de voortdurende ontwikkeling van onze medewerkers. Daarom bieden we een scala aan mogelijkheden voor groei en opleiding. Onze inzet voor groei en ontwikkeling strekt zich niet alleen uit tot onze eigen medewerkers, maar ook tot mensen buiten onze organisatie, zowel in Nederland als ver daarbuiten. Daarom steunen wij de Stichting BSM en het project Nieuwe Schoolbus in het bijzonder, zodat de kinderen met een beperking op Sumatra met een veilige bus naar school kunnen.

Wil jij ook helpen?

Als bedrijf kun je het verschil maken door het werk van Stichting BSM te steunen. Elk bedrag is welkom! Je kunt erop vertrouwen dat jouw bijdrage goed wordt besteed. Stichting BSM is een CBF-erkende stichting met ANBI-status en zorgt ervoor dat donaties maximaal ten goede komen aan de kinderen.

Of volg Stichting BSM op Facebook of Instagram