Schraper project door Megacon Velsen-Noord IJmond

PROJECT SCHRAPER

Om zoveel mogelijk energie terug te winnen en het milieu zoveel mogelijk te ontlasten heeft onze klant een soort shovel ontwikkeld om kolengruis terug te winnen en het water wat voor het blussen wordt gebruikt weer te reinigen, zodat het weer hergebruikt kan worden voor het blussen.

Deze speciale shovel is een voertuig wat heen en weer kan rijden op een hellend vlak. Er is een brede roestvaststalen schraper aan de voorzijde gemonteerd die het terugwinbare kolengruis uit het bassin schraapt. Klinkt allemaal begrijpelijk, maar nu begint de aflevering van ‘How it’s made’.

Roestvast staal heeft de mooie eigenschap dat het slechts gebeitst en gepassiveerd hoeft te worden waardoor het corrosieproces gestopt is en het dus niet wegroest. Het complexe van roestvast staal zit hem in de bewerking. Zowel mechanisch als thermisch gedraagt het materiaal zich bijzonder afwijkend ten opzichte van koolstofstaal. In de volksmond zegt men “het trekt en krimpt alle kanten op”, dus daar is vakmanschap bij nodig om uiteindelijk toch het product te maken wat aan de door de klant vastgestelde specificaties voldoet.

Megacon heeft ruim 32 jaar ervaring hoe je dit soort klussen klaart.

Schraper project door Megacon Velsen-Noord IJmond