Percolator project Megacon Velsen-Noord IJmond

PROJECT PERCOLATOR

Dit is de interne codenaam die op een innovatief project van onze klant van toepassing werd. Door steeds strengere milieueisen en door het verantwoordelijkheidsgevoel van onze klant is er een innovatief proces bedacht waardoor er reiniging van procesolie kan plaatsvinden. Hierdoor wordt de verontreinigde olie niet meer als chemisch afval afgevoerd, maar kan worden hergebruikt, hoe mooi is dat.

In een roestvaststalen kolom van 6 meter komt een regenererende zandsoort die op hoge temperatuur er voor zorgt dat de olie uiteen valt in fracties die vervuild zijn en schone herbruikbare olie. De gehele installatie is van een speciale roestvast staalsoort, omdat het om hoge temperaturen gaat. Om geen energie te verliezen is de gehele percolator goed geïsoleerd.

Aangezien deze installatie een druktoestel is volgens de wet komt ook een keurende instantie erbij om toe te zien dat alles volgens de regels (het ontwerp) gaat en er dus een veilige reinigingsinstallatie tot stand komt. De testen lopen en de resultaten zijn erg bevredigend, lang leve het creatieve menselijke brein en het vakmanschap van Megacon en ICB uit Beverwijk

Percolator project Megacon Velsen-Noord IJmond