Fakkel ontsteking project Megacon Velsen-Noord IJmond

PROJECT FAKKEL ONTSTEKING

Fakkels zijn voor veiligheidssituaties dus moeten direct werken als ze ingeschakeld worden. Om deze reden wordt een bestaande situatie herzien door er extra gas naar toe te brengen waardoor de fakkels snel ontsteken. Echter dit vindt plaats op 18 meter hoogte. Hiervoor dient een toren en een compleet bordes gebouwd te worden waar leidingen en afsluiters op gemonteerd worden en waar medewerkers veilig kunnen schakelen en testen.

Samen met de klant en IV-ingenieursbureau worden de componenten zo ontwikkeld dat ze duurzaam zijn en lage onderhoudskosten in de exploitatie met zich mee brengen. Deze klus moet ook weer binnen een venster van de stilstand uitgevoerd worden omdat er natuurlijk geen brandbaar gas uit de leidingen mag komen tijdens het maken van de tie-in’s.

Samen met J.P. van Eesteren Bouw en Infra is de fundering gemaakt, waardoor dit gevaarte veilig in weer en wind kan staan. In goed overleg met alle partijen zijn we weer een mooi project aan het realiseren, waarbij de oplevering staat gepland in week 38 2022.

Fakkel ontsteking project Megacon Velsen-Noord IJmond