Investeren in duurzame en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen

Het eerste elektrische vervoer doet zijn intrede bij Megacon Apparatenbouw. De gasheftruck was aan vervanging toe en wij hebben gekozen voor een duurzame opvolger; een elektrische heftruck. 

Elektrische heftruck schoner en veiliger

Deze is een stuk schoner, want er komen geen schadelijke uitlaatgassen vrij. Daarnaast zit de chauffeur droog en is de heftruck voorzien van een uitstekende verlichtingsinstallatie die de veiligheid van de werknemers garandeert tijdens het uit te voeren werk.

Lager energieverbruik door hoog frequent acculader

Omdat in onze bedrijfsprocessen de heftruck niet continu in gebruik is, werden wij nog wel eens verrast met lege gastank. Verrassingen die nu tot het verleden behoren. Met de aanschaf is namelijk ook gekozen voor een hoog frequent acculader. Een techniek die niet alleen zorgt voor een langere levensduur van de accu’s, maar waarbij ook het energieverbruik vele malen lager ligt doordat de accu’s snel en efficiënt worden geladen.

In het dagelijkse praktijk zijn wij positief verrast over hoe zelden het laden van de accu’s nodig is. Kortom een duurzame en milieuvriendelijke investering.