Inmeten met laserscanning bespaart tijd en geld

Goed inmeten is het halve werk. Ook in lastige situaties willen we dat efficiënt en in één keer goed doen. Daarom doen we dat bij Megacon tegenwoordig met laserscanning. Deze technologie heeft vele voordelen boven de traditionele methode en bespaart daardoor tijd én geld.

Een goede voorbereiding

De procesinstallatie is een belangrijke schakel in uw productieproces. Logisch dat u voor de herontwikkeling, vervanging en het onderhoud hiervan niet over één nacht ijs gaat. Megacon helpt u om uw productieproces zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk te houden. Dat begint al bij de voorbereiding, het inmeten. Daarom gebruikt Megacon de innovatieve techniek van het 3D-laserscannen die tot voor kort alleen door ingenieursbureaus en technisch tekenaars gebruikt werd. De voordelen van deze techniek zijn legio.

Hoe werkt laserscanning?

3D-laserscanning is een nieuwe meettechniek die is ideaal voor het inmeten van complexe installaties en gebouwen. Eén meting is voldoende en u krijgt meteen inzicht in de bestaande én in de nieuwe situatie. Megacon werkt met de FARO 3D laserscanner. Die verkent het object met een laserstraal en vertaalt de meting naar foto’s en een puntenwolk. Deze puntenwolk fungeert als basis voor een 3-dimensionale reconstructie van een bestaande situatie. Met speciale software kunnen we na de meting de afmetingen van het object, alle details en de omgeving zeer nauwkeurig bepalen en verwerken.

In één keer goed

De laserscanmeettechnologie is speciaal ontwikkeld om een totaalbeeld inclusief alle bijbehorende informatie vast te leggen, om later te kunnen bewerken en verwerken.

De voordelen:

  • Snel, eenvoudig en nauwkeurig vastleggen van de bestaande situatie.
  • Meetfouten zijn uitgesloten.
  • De scan levert direct een 3D-model.
  • Herhalingsbezoek aan locatie is niet nodig.
  • De scan geeft ook inzicht in keuren, materialen en beschikbare ruimte voor plaatsing en laden en lossen.

Project Waterslotklep

Opdrachtgever: Tata Steel

Samenwerkingspartners: